Зграда Општине
АКТУЕЛНО
29.10.2014
Програм Европске уније за опоравак од поплава, заједно са партнерским јединицама локалне самоуправе, позива све заинтересоване носиоце домаћинстава који испуњавају доле наведене критерије да поднесу пријаву у општинама пребивалишт...
ВИЈЕСТИ
24.10.2014
УГ „Центар за дјецу, младе и породицу“ Лакташи у сарадњи са ЈУ Народна библиотека "Веселин Маслеша" Лакташи ће у наредних шест мјесеци организовати једном мјесечно тематске италијанске вечери.
24.10.2014
У оквиру имплементације пројекта Регионални раст кроз рурални и економски развој – РеГЕРД, Агенција за сарадњу, едукацију и развој – АЦЕД Бања Лука успјешно је реализовала анкетно истраживање преко 300 предузећа из кључних привредних сектора препознатих на подручју општина Градишка, Козарска Дубица, Лакташи и Србац.
22.10.2014
Министар просвјете и културе Републике Српске Горан Мутабџија отворио је вечерас у Бањој Луци изложбу "Рановизантијске базилике у Бакинцима", чији је суорганизатор била ЈУ "Туристичка организација општине Лакташи". Том приликом, министар је истакао да горњи археолошки град у Бакинцима код Лакташа дјелује импозантно и да ће несумњиво бити велики изазов за археолошке истраживаче из Републике Српске и окружења.
14.10.2014
Свечаном литургијом у Храму у Лакташима и славским ручком у Хотелу „Сан“, 14. октобра 2014. године је обиљежена крсна слава општине Лакташи – Покров пресвете Богородице. Поздрављајући присутне госте, руководство Општине Лакташи је упутио честитке свим грађанима општине Лакташи, желећи свима много здравља, слоге и благостања.
06.10.2014
У суботу, 04.10.2014. године у Спортској дворани ''Ненад Баштинац'' у Александровцу одржан је 1. сајам ''Лакташи етно 2014''. Сајам је отворила госпођа Сњежана Келечевић, предсједница Скупштине општине Лакташи.
06.10.2014
Недјеља дјетета у Републици Српској, а тако и у општини Лакташи, ове године обиљежена је у периоду од 29. септембра до 5. октобра под слоганом ''Имам право да кажем и будем слушан''. Циљ манифестације је истицање значаја раног учења, подсјећање на права дјетета, побољшање друштвене бриге за дјецу и јачање одговорности одраслих у заштити дјечијих права.